Nieuwsblad

Wat maakt de koffie Arabica?

De koffie stammen van de uitzonderlijk heerlijke Arabica hebben Bourbon, Typica, Mocha (mokka), de oudste koffiesoorten op aarde. Echter, alle drie de stammen zijn moeilijk te kweken vanwege de lage productiviteit, gemakkelijk om pestilent te zijn, dus worden ze geleidelijk uit de koffievelden verwijderd en vervangen door Catimor-stam - die werd ontwikkeld in Portugal in 1959. Catimor is een soort van twee variëteiten Caturra en Timor (Timor is de hybride van Robusta-stam met Arabica). Dat betekent dat Catimor 1/4 "Robusta" is.

Lees meer »

Wat is groene koffie en waarom drink ik dat?

Groene koffie is eigenlijk niets meer of minder koffie, wat is gemaakt van ongeroosterde koffiebonen. Bij het roosteren van koffiebonen ontstaan er talloze chemische stoffen en ook verdwijnen er vrij veel positieve eigenschappen van koffie.  Groene koffiebonen blijven intact waardoor ze o.a veel meer antioxidanten bevatten. En nog veel meer gezonde voordelen. Het stimuleert de vetverbranding in lichte mate.

Lees meer »

Zwanger? Drink even geen koffie! 

Koffie tijdens zwangerschap - Zwangere vrouwen die twee kopjes koffie per dag drinken, vergroten het risico op leukemie voor hun kindje. Uit een nieuwe studie blijkt dat deze baby's tot maar liefst 60 procent meer kans hebben om de ernstige ziekte tijdens hun kindertijd te ontwikkelen.

Lees meer »