De koffiebomen begonnen eind 2014 groene bessen te geven, een mooi en goed teken voor de toekomst. De plantage is gevestigd hoog in de bergen ruim 1600 meter boven de zeespiegel, een ideale hoogte voor de koffie... Mt Apo.

Het is een vulkanische berg wat de koffiebomen extra stimuleert vanwege de magnetische velden wat je zeker terug zult proeven in de koffiebonen nadat ze in z'n optimale moment en duur zijn gebrand/geroosterd. Dit maakt het echt Uniek!

Update 14 April 2019;

Hallo! Wij zijn Julz en Grace,

Met 3 maanden oogsten heeft het ons in de mogelijkheid gesteld om een webshop te beginnen en om de koffie naar Nederland en België te brengen! Verstuurd als groene koffiebonen om het zelf te mogen branden. Op het moment van het branden komen er ruim 800 verschillende aromastoffen vrij. Temperatuur en de duur van het branden hebben invloed op de aantal aromastoffen.  Experts en amateurs kunnen hun uniekheid en specialiteiten hierin kwijt.  

Zo kunnen we allemaal van onze lekkere Filipijnse koffie genieten. 

 


Video update 5 Juni 2018,

Hallo, mijn naam is Ben,

Kom kijken bij ons op de plantage, we lopen een rondje.

De koffie is flink gaan groeien afgelopen tijd. We beginnen nu echt op gang te komen. Volgend jaar gaan we online!

Update 2017 december

 

Hallo, Mijn naam is Jenny!

De Koffie in mijn handen verkopen we momenteel alleen lokaal aan de belangstellende. Met de verkoop gebruiken we dat bedrag om de werkers te betalen en het onderhoud dat nodig is. Bijv. het handmatig verwijderen van onkruid en begroeiingen.

Jaarlijks groeit alles weer terug en moeten we weer opnieuw beginnen om alles netjes bij te houden. 

(Soms mag ik ook plukken, hihi)

 

Update 2019 december


Het jaar 2017 is een jaar gekozen om uit te breiden dankzij de kennis vergaard van voorgaande jaren. Onze werkers onderhouden het land. Ze verwijderen handmatig het onkruid door het te ontwortelen. We gebruiken geen vergif of chemicaliën tegen insecten, ziektes of bij het doden van onkruid. Naast het vrij houden van gewassen en onkruid zorgen we ook voor de voeding.  Alles wat we gebruiken is om de kwaliteit van de koffiebonen 100% gezond en natuurlijk te behouden. 

We gebruiken Ureum. Het is een stikstofhoudende organische verbinding met als molecuulformule(NH2)2CO. Ureum is een afvalproduct bij de eiwitstofwisseling in de lever. Het wordt gebruikt als meststof in de plantenteelt.

Planten kunnen nitraat (NO3) direct uit het bodemvocht opnemen, terwijl ureum en ammonium (NH4+) in de bodem eerst moeten worden omgezet in nitraat. Ureum splitst in de amidevorm en kan op deze manier door de plant direct gebruikt worden voor de aanmaak van aminozuren. Het voordeel bij deze vorm van bemesten is dat de plant geen extra water op hoeft te nemen om de osmotische waarde te compenseren bij opname van nitraat. Stikstof uit nitraat geeft een veel explosievere groei en een lichtere kleur van het blad door de extra opname van water. Opname van amidestikstof geeft een sterkere plant en een gelijkmatiger groei.

Dit gaan we vieren, mama ook! Native Style!